Pages

Saturday, October 30, 2010

hey ladies.




source: ihatequotes

25.

Random things/facts about yourself:

1. I want to gain weight, seriously. Walaupun orang cakap badan I dah ok, tapi rasa macam sangat kurus and cambes jer kalau dapat gain some weight. Taklah macam sekeping jer kalau guna wed dress. heee (:

2. Ekceli, saya sangat suka makan ulam2an. Anything yang pahit ka masam dan paling suka kalo sambal tu pedas. umph!

3. Ok. saya ada rahsia. Saya ni boleh dikatakan mix blood. Walaupun kedua-dua parents melayu, tetapi sebelah ayah ada keturunan melayu dari Acheh. And sekarang kazen2 pun duduk sana and sangat teringin melawat family kat sana.

4.Saya adalah yang paling pendek/kecik/petite among my sibling. Ok benci yang ini. Tapi, tak kesah since suma kawan2 umi and ayah ingat I ni anak yang kedua or ketiga. Ok saiz kecik nampak lebih muda kot? haha.

5. My first love adalah seorang budak sama sekolah rendah. heee. And saya memang pernah admire kat dia sewaktu sekolah rendah lagi, then apabila jadi kapel macam omaigod. my dreams come true! cehh haha.

6. Saya rasa macam susah nak deal dengan orang yang terlalu pendiam. Walaupun saya ni jenis suka cakap dan agak talkative, tapi macam tak pandai nak cakap dengan orang yang kurang bercakap and kurang respon. hmmmm.

7. Saya rasa saya nak kawen umur 25. boleh?

8. Ok number 7 is my fave no. sebab? birthday saya 7 Mei. Then no 7 macam sangat sexy kan. heh.

9. Saya ingin travel around the world. Dan 2 tempat yang saya ingin pergi atdismoment ialah MEkkah and England.

10. Ok, sekarang saya tengah berkawan dengan seseorang dan saya harapkan hubungan kami berakhir dengan sebuah ikatan yang sah dan halal sebab saya nampak potensi yang baik dalam diri dia. (setakat ini).amin.amin.

11.Oh.Tak sangka dalam tempoh 3 minggu lagi, saya akan tamat pengajian selama 5 tahun setengah di sini. How time flies!

12. Saya geli dengan ular, lintah dan darah yang banyak.

13. Saya sangat minat untuk mempelajari bahasa asing. Dulu di sekolah ada jugak belajar bahasa Arab, tapi macam dah lupa sebab tak praktis kan. =.=

14. Saya suka lelaki yang kurus dan tinggi! Especially time dia pandang kita , dia terpaksa tunduk kepala and kita pulak angkat kepala nak cakap kat dia. yelah kita ni pendek. Dia tu tinggi. (unsur anime + manga Jepon yang melampau)

15. Sebenarnya, saya seorang yang mempunyai ego yang agak tinggi dan juga keras kepala.

16. Tetapi saya cepat kasihan kan orang dan mudah nak menangis kalau ada apa2 benda yang menyentuh perasaan.

17. Saya juga boleh menjadi sangat LOUD kalau jumpa kawan2 lama, bff dan kazen. Sebab mereka2 ni sangat gila2 dan semestinya juga sangat loud.

18. Saya mula suka untuk masak dan mencuba resepi masakan yang baru, tetapi saya tak berapa minat nak buat kek.

19. Cita-cita terpendam saya ialah untuk menjadi seorang peguam syariah!

20.Saya suka kaler pink, puteh, merah dan hitam and pepel.

21. Saya suka karaoke dan menyanyi. Tapi suara saya tak cukup tinggi untuk nyanyi lagu yang bernot tinggi.

22. Saya juga berminat dengan gadget-hp,ipod,kamera,dsb. Suka jugak nak explore benda2 ni.

23. Fotografi --> minat saya yang tak pernah padam dan berhasrat untuk belajar dengan lebih detail or maybe boleh jadi sumber pendapatan sampingan satu hari nanti.

24. Sebenarnya, saya mempunyai memori yang agak bagus. Saya dapat mengingat sesuatu perkara atau kata2 yang bermakna dengan sangat detail jika saya sudah tertarik dengan seuatu perkara/ seseorang.

25. Saya seorang yang gila-gila dan tidak lah se-serius atau se-sombong seperti yang anda sangka. Dan saya tak pilih bulu apabila berkawan sebab saya memang suka berkawan (:

eh eh dah habis? heee.

Thursday, October 28, 2010

crying baby.

I want you to know that

I will always be your crying baby...

Sunday, October 24, 2010

note2myself

Ya Allah, janganlah Engkau melebihi kasihku kepada orang2 yang ku sayangi melebihi kasihku kepadaMu. Amin.

It's not wrong to love someone, but don't let the love to that someone overcome the love to our creator :)

sekadar peringatan buat diri.

Katakanlah (wahai Muhammad): "Jika bapa-bapa kamu, dan anak-anak kamu, dan saudara-saudara kamu, dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu, dan kaum keluarga kamu, dan harta benda yang kamu usahakan, dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai, - (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya dan (daripada) berjihad untuk agamaNya, maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka). (At-Taubah 9:24)

chemistry enuff?

Whenever I think of him, he texts me.

Whenever I think of going out wif him, he asks me to hang out with him.

Whenever I miss him, he knows how and where to find me.

and yes,

HE DOES.

Well, this is what I call chemistry.

:)



oh.dalam hati ada taman? awak sja yg tau.


then, there goes a miracle!

after I finish writing about him ( in this post) , he calls me.

hey you. macam tau2 jak..

Saturday, October 23, 2010

ketika cinta bertasbih 2 (kcb2)

Seriously KCB2 memang best! xtipu...heee..last time dah tengok KCB1, tp mcm dah lupa dia punya story line..sbnrnya dah lama ada kcb2 dalam hard disk, tapi baru sekarang ada kesempatan dan kemahuan nak tengok. Dan sesungguhnya, ia tidak menghampakan saya dan anda.

Setelah boring melayan english n korean movie/drama, why not we switch to something new, refreshing and the most important is, love story in islamic way. Interesting? :)




Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya)
perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik,
dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. (annur:26)









Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia. (annur:26)


p/s: I really adore habiburrahman el shirazy work. It really touch my heart. :)

best of me

Best of me-sum 41 (always my fave song!)

It's so hard to say that I'm sorry
I'll make everything alright
All these things that I've done
Now what have I become, and where'd I go wrong?
I don't mean to hurt, just to put you first
I won't tell you lies (I'm sorry)
I will stand accused
With my hand on my heart
I'm just trying to say



I'm sorry
It's all that I can say
You mean so much
And I'd fix all that I've done
If I could start again
I'd throw it all away
To the shadows of regrets
And you would have the best of me



I know that I can't take
back all of the mistakes
But I will try
Although it's not easy
I know you believe me
Cause I would not lie
Don't believe their lies
Told through jealous eyes
They don't understand (I'm sorry)
I won't break your heart
I won't bring you down
But I will have to say



I'm sorry
It's all that I can say
You mean so much
And I'd fix all that I've done
If I could start again
I'd throw it all away
To the shadows of regrets
And you would have the best of me



I'm sorry
It's all that I can say
You mean so much
And I'd fix all that I've done
If I could start again
I'd throw it all away
To the shadows of regrets
And you would have the best of me


finale chapter.

It's kinda hard to say goodbye and to leave all the memories, friends, juniors, lecturers, rooms, canteen, pi, guards and anything related to my beloved college.

We have been together for 5 and half years together, so how can I forget them easily?

We've been thru the ups and downs, the laughs and cries, the beautiful and the ugly memories, the fight and the argue,

And I'm sure I will be missing the STUPID, FUNNY, UNEXPECTED jokes create by my crazy classmates. especially these clowns --> fizy, icak, and ucong.


Seriously.Its, not that EASY to forget you all.

Sorry for everything and thank you all






SMPSN1107

we have less than a month, guys. i kinda hate it when it comes to say goodbai :(

Friday, October 22, 2010

perghh

dah da gerek, gik jwak nak kol mpuan lain..


pa ceta ya? antap xpat pakey. tok siap mok flirt2 gik ya.

huhuu.




pls lah.

Wednesday, October 20, 2010

the chosen you

Since you are my favourite, I choose to answer your call.

:)

......"don't be a woman that needs a man, be the woman a man needs!" #DamnItsTrue

Tuesday, October 19, 2010

macam sial

da orang gila saiko seorang stranger amik profile pic @ fb aku then dengan selamberrrnya dia buat satu album entitled matahari letak gmba yg dia save dr profile sapa2 tah and watdehel gamba i pun ada kat situ.



ni bukti. senior i msg i dia ckp, eh u knl x budak nie?

i : y?

s: i ingt u kwn dia. pic u ada dlm tu.

i: heran. sapa tu? mintak dia punya profile link..


then, i skodeng dia punya profile.darn... siallll punya org! watdefak lah. haih. geram! dah la dia bukn kwn i. sukati dia je nk amik pic org. curi pulak tu.huh tahi tak?

sudah2 lah. harap dijauhkan dr segala perbuatan aniaya

beware! your profile photo may be used/kidnapped by someone.

geram

:(

Monday, October 18, 2010

Tuesday, October 12, 2010

in between.

Am I doing the right thing?
Hopefully things will go my way. amin.

Friday, October 8, 2010

congrats!

To mister A,congratssss on your graduation 2day! Looking forward 2 meet you soon :P


hee.mr orlando :)



cute couple isn't it :P


p/s: and not to forget, congratulation 2 kak nomie and abg eppy for their wedding caremony 2moro! sorry I cannot make it on your big day...

Thursday, October 7, 2010

faded.

There are few songs that currently stuck in my head which make me reminisce my old precious times,

1. Lucky- Json Mraz ft Colbie Caillat
2. Warmness on the soul- a7x
3. Love song- 311
4. oh bintang- the times (I'm not sure what is the exact title of dis song)
5. Kangen- dewa
6. Creep - radiohead
7. Love story - taylor swift
8. Only one - yelloward
9. Dan sebenarnya- yuna
10. Forever - as i lay dying

no.3 and no.7 --> both songs started with word, LOVE. darn.

There's a story behind each songs and sometimes those memories keep hunting me.
Am I the woman that can't be moved?
Am I pathetic? darn.
(-__-)"


Things change. People change. Feelings change. It's a good thing memories never do



I move on, and I let go, but I never, ever forget.


p/s: ignore my terrible doodling :P

too much to ask

Perhaps the most powerful motivation is that
we want to be LIKED for
who we truly are.
In fact, whether we admit it or not,
being LIKED is incredibly important to just about everybody.

-Bradley Trevor Greivetg-

Wednesday, October 6, 2010

bz!

I've been super bz dis few weeks.

but still wanted to say

that


I kinda miss you lah.

and congratulation for ur convocation (in advance)

:)

me miss u lah.xo.

Sunday, October 3, 2010

fate.

Jika Allah SWT mengkehendaki sesuatu berlaku, maka tiada apa yang mustahil.

Jika ini yang TERBAIK, maka engkau dekatkanlah kami ya Allah.

Amin.